KÖZÉRDEKŰ FIGYELEMFELHÍVÁS!

Az elmúlt időszakban ismeretlenek a NÚSZ nevével visszaélve célzott email-támadást indítottak. A társaság nevében küldött elektronikus levelek olyan oldalakra irányítják a címzetteket, ahol káros kódok találhatók, amelyek vírusfertőzést okozhatnak a számítógépeken.

A Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. nevében küldött, megtévesztő emailekben a feladók számlával kapcsolatos információk megadása ürügyén csalják fertőzött webhelyekre a gyanútlan felhasználókat. Társaságunk azonnal megtette a szükséges biztonsági intézkedéseket, azonosította azokat az IP-címeket, ahonnan a támadások érkeztek, és intézkedett letiltásukról.

Mivel nem zárható ki, hogy a támadások folytatódnak, arra kérjük ügyfeleinket és partnereinket, hogy fokozott óvatossággal kezeljék az ilyen jellegű üzeneteket! Fontos, hogy gyanús e-mailek beérkezésekor alaposan vizsgálják meg a feladó e-mail címét és a levél szövegtörzsében található linkeket.

A NÚSZ Zrt. által küldött hivatalos levelek esetén a levél feladójának e-mail címe és a levélben a Társaság weboldalára mutató link mindig tartalmazza a nemzetiutdij.hu tartományt. Ha a kapott e-mailnél ez nem így van, akkor a linkre nem szabad rákattintani!