Így vásároljon jogosultságot, ha brit felségjelzéssel közlekedne Magyarország úthálózatán

2021. szeptember 28-tól az Egyesült Királyság hivatalos autójelzése GB-ről UK-ra módosul. Az új szabályok alapján a rendszámtáblák nem változnak, de a gépjárműveken a GB matricák helyett alapvetően UK matricát kell alkalmazniuk.

A változtatás a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. (NÚSZ Zrt.) értékesítési és ellenőrzési rendszereinek működését nem érinti.

Ennek megfelelően az Egyesült Királyság bármely felségjelzésével közlekedő gépjármű esetében 2021. szeptember 28. után is a GB felségjelzést kell megadni az úthasználati jogosultság megvásárlása során. Továbbá az ellenőrzési rendszer működése is ehhez igazodik, azaz senkit nem ér indokolatlanul hátrány a felségjelzés kiválasztása kapcsán.

További esetleges kérdés esetén a NÚSZ Zrt. ügyfélszolgálatának munkatársai állnak rendelkezésre telefonon a +36-36/587-500-as telefonszámon (magyar nyelven 0-24 órában, angol nyelven minden nap, német nyelven hétköznap 8-16 óráig), e-mailben e-matrica ügyekben az ugyfel@nemzetiutdij.hu, e-útdíj ügyekben az ugyfel@hu-go.hu címen, valamint személyesen, társaságunk ügyfélszolgálati irodáiban.