HU-GO változások 2024. január 1-től!

2024. január 1-től jelentős mértékben átalakul a Magyarországon működő HU-GO elektronikus útdíjfizetési rendszer.

A változások érintik a HU-GO rendszer minden elemét és szereplőjét, többek között:
- módosulnak az útdíj elemei (külsőköltségdíj, infrastruktúradíj) és az útdíjszámítás módja,
- bővül a díjköteles útszakaszok köre,
- bevezetésre kerül egy új járműkategória az öt- vagy többtengelyes járművekre vonatkozóan, és több új környezetvédelmi besorolási kategória (alacsony kibocsátású, kibocsátásmentes),
- jelentős mértékben átalakulnak az útdíjfizetési lehetőségek (pl. csak elektronikus úton, a hu-go.hu oldalon lehet majd egyenleget feltölteni és viszonylati jegyet venni, készpénzben, személyesen nem)
- megváltozik a számlázási rend, és
- módosul a HU-GO felhasználói felület is!

A felsorolás nem teljeskörű!

Részletes tájékoztatás - nemzetiutdij.hu

A változások mértékére, számosságára és összetettségére tekintettel, kérjük, kövessék nyomon folyamatosan frissülő, bővülő tájékoztatásunkat, mely elérhető a nemzetiutdij.hu oldalunkon a Változások 2024 menüpontban (E-útdíj/Változások 2024)!

Az e-útdíj-rendszerrel kapcsolatos hivatalos tájékoztatás ezentúl a NÚSZ Zrt. hivatalos weboldalán, a nemzetiutdij.hu oldalon zajlik majd, míg a hu-go.hu oldal kizárólag az útdíjfizetéssel kapcsolatos ügyintézésre, a HU-GO-folyószámlák kezelésére, valamint egyenlegfeltöltésre és viszonylatijegy-vásárlásra szolgál.

Kérjük, hogy a jogosulatlan úthasználatok, és az esetleges bírságok megelőzése érdekében, azokat a teendőket, amelyekre lehetőség nyílik 2023 decemberében, minden ügyfelünk végezze el a saját HU-GO profiljában a hónap végéig!

Kérdés esetén természetesen állunk rendelkezésükre megszokott ügyfélkapcsolati csatornáinkon!

Együttműködésüket ezúton is köszönjük!