Fizetési módok

Regisztrált felhasználóként

A regisztrált úthasználók az előrefizetéses használati mód esetén a regisztráció során létrehozott folyószámlájukat előre feltölthetik. A megtett út díját ebből az egyenlegből automatikusan levonja a rendszer, amennyiben a bevallás fedélzeti eszközzel valósul meg, illetve viszonylati jegy tervezése esetén is az egyenleg csökken a jegy árával.  Az egyenleg feltöltése az értékesítési pontokon történő fizetéssel(bankkártyával, üzemanyagkártyával, készpénzzel), illetve ezen a weboldalon keresztül bankkártyával lehetséges. Az egyenleg feltöltése történhet banki átutalással is.

Nem regisztrált felhasználóként

Ha nem regisztrál a HU-GO rendszerbe, kizárólag viszonylati jegy megváltására jogosult. Az úthasználat árát személyesen az értékesítési pontokon rendelkezésre álló fizetési eszközökkel (készpénz, bankkártyás fizetés, üzemanyagkártya, stb.), valamint ezen a weboldalon keresztül bankkártyával fizetheti ki. 

 

előre fizetés

készpénz

bankkártya

flottakártya / üzemanyagkártya

utalás

Értékesítési   felület

Internet

-

x

-

x

Ügyfélszolgálat

x

x

A NÚSZ Zrt. jelenleg az EuroShell, OMV Routex, BP, Aral, Statoil, CircleK, Reload,

DKV, Eurowag és E100 kártyákat fogadja el.

-

Benzinkút

x

x

Minden benzinkút az általa meghatározott üzemanyagkártyákat fogadja el.

-

2022. január 1-től a NÚSZ Zrt. nem fogadja el az American Express (Amex) kártyákat. Társaságunk által elfogadható bankkártya típusok: Master Card, Maestro, Visa, VisaElectron, V-PAY és JCB.

 

Viszonylati jegy visszaváltása

Megváltott viszonylati jegy visszaváltására kizárólag regisztrált felhasználóknak van lehetőségük, a felhasználói fiókba belépve, elővételben vásárolt viszonylati jegyek esetén. Fontos tudni, hogy visszaváltásra csak az érvényességi idő kezdete előtti nap 24. órájáig van lehetőség! A viszonylati jegyet a felhasználói fiókba belépve lehet visszavonni, és a visszaváltásakor a jegyen feltüntetett útdíj teljes összege jóváírásra kerül a regisztrált felhasználó egyenlegén. A fel nem használt viszonylati jegy visszatérítésére készpénzben nincs mód!

 

Viszonylati jegy érvényessége

A regisztráció nélkül vásárolt, úgynevezett ad-hoc viszonylati jegy érvényessége a kifizetés időpontjától a következő naptári nap 24. órájáig tart, elővásárlásra tehát ebben a vásárlási formában nincs lehetőség.
A regisztrált felhasználók viszonylati jegyüket elővételben is megvehetik, érvényesség kezdeteként legfeljebb a viszonylati jegy megváltásától számított 30. naptári napot lehet megjelölni. Elővásárlás esetén a jegy érvényessége a vásárló által megjelölt kezdőnap 00:00 órától a következő naptári nap 24. órájáig tart. Amennyiben a vásárlás időpontja és az érvényesség kezdete megegyezik, a jegy a kifizetés időpontjától a következő naptári nap 24. órájáig érvényes ugyanúgy, mint az ad-hoc viszonylati jegy esetén.
Fontos, hogy a vonatkozó jogszabály értelmében – a vásárlás módjától függetlenül – az utazást minden esetben az érvényesség első napján meg kell kezdeni.