Csak április 1-től kapcsolják HU-GO folyószámláikhoz a 3,5 t feletti buszokat az üzemeltetők!

Ha ezt hamarabb megteszik és közlekednek is a járművel, amiben be van kapcsolva az OBU, akkor a rendszer automatikusan levonja az útdíjat a folyószámlájuk egyenlegéből.

A 3,5 tonna megengedett legnagyobb össztömeg feletti autóbuszok a vonatkozó jogi szabályozás alapján 2024. április 1-től kerülnek át a HU-GO elektronikus útdíjfizetési rendszerbe, ahol ettől az időponttól a megtett úttal arányosan fizetnek díjat az úthasználatuk után.

A HU-GO rendszerben van lehetőség a 3,5 t feletti autóbuszok előregisztrációjára, azaz arra, hogy 2024. április 1. előtt beállítsák az üzemeltetők a buszokhoz a megfelelő járműtípust (M2 autóbusz 3,5 t feletti, M3 autóbusz 5 t feletti).

Kérjük is ügyfeleinket, hogy tegyék meg ezt a beállítást mielőbb minden, a HU-GO rendszerben regisztrált 3,5 tonna feletti autóbusz esetében, hiszen erre van szükség ahhoz, hogy esetükben ne a tehergépjárművekével megegyező, hanem annál kedvezőbb, egyedi szabályozás alapján történhessen meg az útdíj infrastruktúradíj részének kiszámítása 2024. április 1-től.

Ne fizessenek útdíjat 2024. április 1. előtt!

Arra is kérjük a HU-GO e-útdíj-rendszerbe regisztrált 3,5 t feletti buszok üzemeltetőit, hogy 2024. április 1. előtt ne vegyék igénybe útdíjfizetésre a HU-GO e-útdíj-rendszert, ne használják a megvásárolt fedélzeti eszközeiket!

Ha a fedélzeti eszköz nem kikapcsolható, úgy javasoljuk, hogy töröljék a HU-GO folyószámlájukról az érintett gépjárműve(ke)t, és leghamarabb 2024. április 1-jén, az úthasználat megkezdése előtt végezzék el a jármű és OBU folyószámlához kapcsolását!

Amennyiben nem kapcsolják ki a fedélzeti eszköz(öke)t, vagy nem választják le a járművet (és azzal együtt az OBU-t) a már feltöltött folyószámlájukról, és úgy közlekednek az érintett járművel 2024. április 1. előtt, a rendszer automatikusan levonja az útdíjat a folyószámlájuk egyenlegéből.

A járművek folyószámláról történő letörléséhez és rögzítéséhez az alábbi dokumentumokban találnak segítséget: