10 órakor befejeződött a HU-GO értékesítési rendszer fejlesztése

 

 

Tájékoztatjuk ügyfeleinket, hogy a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. (NÚSZ Zrt.) HU-GO e-útdíj és e-matrica értékesítési rendszerének fejlesztése véget ért 2024. január 1-jén 10:00-kor.

Az autópálya-matricák értékesítése zavartalan. Az autópályamatrica-rendszert érintő legfonotsabb változásokról itt tájékozódhatnak:
https://nemzetiutdij.hu/hu/e-matrica/valtozasok-2024-e-matrica

A HU-GO e-útdíj-rendszer fejlesztése szintén befejeződött. Az e-útdíj-rendszert érintő legfontosabb változásokról itt tájékozódhatnak:
https://nemzetiutdij.hu/hu/e-utdij/valtozasok-2024

A fedélzeti egységgel (OBU) közlekedő ügyfeleinket érintő technikai beállítások még folyamatban vannak, türelmüket kérjük.

 

 

2024.01.01. 3:30

Tájékoztatjuk ügyfeleinket, hogy a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. (NÚSZ Zrt.) HU-GO e-útdíj és e-matrica értékesítési rendszere nem érhető el.

Munkatársaink megkezdték a szolgáltatás folyamatos biztosításával kapcsolatos feladatok ellátását, dolgoznak a fejlesztés mihamarabbi befejezésén. A szolgáltatáskiesés idejére, valamint az azt követő 60 percre vonatkozóan az e-matrica rendszerben pótdíj kiszabásának nincs helye, illetve a NÚSZ Zrt. megtette a szükséges intézkedéseket a HU-GO rendszerben a téves szankcionálás elkerülése érdekében. A fedélzeti egységgel (OBU) közlekedő ügyfeleink e-útdíj bevallását utólagosan befogadjuk. A HU-GO alacsonyegyenleg-értesítési szolgáltatás átmenetileg szünetel.

 

 

2024.12.29.

2023. december 31-én, vasárnap 20:00 óra és 2024. január 1-jén, hétfőn hajnali 4:00 óra között informatikai fejlesztést hajtanak végre az útdíjfizetés rendszerében, így a megszokott értékesítési szolgáltatások (e-matrica, HU-GO e-útdíj) ebben az időtartamban átmenetileg nem lesznek elérhetők.

A tervezett karbantartás az autópálya-matricával és a viszonylati jeggyel közlekedő, továbbá a fedélzeti eszközt használó ügyfeleket is érinti. Az említett időszakban nem lehet majd e-matricát és viszonylati jegyet vásárolni, továbbá HU-GO egyenleget feltölteni sem társaságunk saját értékesítési felületein, sem pedig viszonteladó partnereinknél. A fedélzeti eszközzel közlekedők útdíjbevallásai, megfelelő egyenleg esetén, a karbantartást követően befogadásra kerülnek.

A Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. (NÚSZ Zrt.) felhívja a figyelmet arra, hogy a díjköteles útszakaszokat a rendszerfejlesztés ideje alatt sem lehet ingyenesen igénybe venni. Az úthasználati jogosultságot (e-matrica, e-útdíj) érdemes a karbantartási időszakot megelőzően, a nemzetiutdij.hu oldalon a Változások 2024 menüpontban szereplő információk figyelembe vételével, előre megváltani a NÚSZ Zrt. saját online értékesítési felületein, a nemzetiutdij.hu, illetve a hu-go.hu weboldalakon, a társaság ügyfélszolgálati irodáiban, vagy viszonteladó partnereinél.