Tájékoztató a KAVOSZ Útdíj Hitelprogramról

A KAVOSZ Vállalkozásfejlesztési Zrt. közzétette honlapján a megtett úttal arányos útdíj finanszírozását segítő Útdíj Hitelprogrammal kapcsolatos lényeges információkat (termékfeltételeket, az igényléshez szükséges hitelkérelmi adatlapokat, valamint az ahhoz csatolandó dokumentumok listáját). Így a fuvarozók már felkészülhetnek a hiteligénylés benyújtására, azaz megkezdhetik a hitelkérelmek összeállítását.

Az Útdíj Hitelprogram Általános Szerződési Feltételeinek hatályba lépését követően, tehát várhatóan augusztus 15-től, megkezdődhet a konkrét hitelkérelmek befogadása. Az igényléseket a KAVOSZ, a VOSZ és a Területi Kereskedelmi és Iparkamarák regisztráló irodái fogadják be, országszerte 70 helyszínen. A hitelkérelmek benyújtásához előzetes időpont egyeztetés szükséges. Az érdeklődő ügyfelek akár már most is foglalhatnak időpontot a regisztrációs irodákba, amelyek listája és elérhetősége szintén megtalálható a KAVOSZ weboldalán. Amennyiben a tehergépjármű üzembentartóknak kérdésük van a hitelkérelem-csomag összeállítása, kitöltése vagy a csatolandó dokumentumok kapcsán, az irodák munkatársai e-mailben vagy telefonon állnak az hitelt igénylő vállalkozások rendelkezésére, és segítséget nyújtanak a hitelkérelem előkészítésében is.

A Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt.-nél regisztrált kis-és középvállalkozások az Útdíj Hitelprogram keretében az általuk üzemeltett, útdíjfizetésre kötelezett gépjárművenként maximum 1 millió forintos rulírozó jellegű forgóeszközhitelt igényelhetnek. A hitelkonstrukcióhoz az állam 4% kamattámogatást biztosít, amelynek köszönhetően az igénylők által fizetendő nettó kamat csupán 1 havi BUBOR+ 1,5% (jelenleg kb 5,5%). A hitel futamideje 1 év, ami további két alkalommal meghosszabbítható.

A hitelt olyan devizabelföldi mikro -, kis – és középvállalkozások igényelhetik, amelyeknek nincs lejárt hitel- vagy köztartozása, megfelelnek a rendezett munkaügyi kapcsolatok követelményeinek, nem állnak csőd- vagy felszámolási eljárás alatt, nem számítanak tartósan veszteségesnek, valamint megfelelnek az Útdíj Hitelprogram Általános Szerződési Feltételekben foglalt egyéb kritériumoknak.