NÚSZ Zrt. intézkedések a BANKKÁRTYÁS VISSZAÉLÉSEKKEL kapcsolatosan

A visszaélések megelőzése érdekében az alábbi intézkedésekről döntött a NÚSZ Zrt.

Tisztelt Ügyfelünk!

 

A Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. az utóbbi időben sajnos egyre többször értesül arról, hogy gyaníthatóan illetéktelen személyek eszközölnek bankkártyás útdíjegyenleg-feltöltést a fizetésre szolgáló online felületen (VPOS).

Ezekben az esetekben gyanítható, hogy a feltöltést végző személyek visszaélnek a birtokukba került bankkártya-azonosító adatokkal, mert a kártyatulajdonos tudta nélkül végeznek kifizetést a kártyához tartozó bankszámla terhére.

Társaságunk minden esetben a leghatékonyabb együttműködésre törekszik az érintettekkel a károsult kártyatulajdonosok gyors és teljes kártalanítása érdekében. Ugyanakkor minden ilyen visszaélésgyanús tranzakció kárt okoz a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt.-nek. Ezért e károk megelőzése és enyhítése érdekében Társaságunk kénytelen az érintett útdíj folyószámlákra gyaníthatóan jogszerűtlenül feltöltött összeg sztornózására és visszautalására (amennyiben a feltöltött összeg még nem került felhasználásra), vagy – amennyiben már nincs elegendő fedezet a feltöltés összegének sztornózására – az útdíj folyószámla zárolására. A zárolás nem jelenti, hogy a felhasználó útdíjrendszerben történő regisztrációja törlődik, azonban a rendszer nem fogja lehetővé tenni az útdíjegyenleg használatát, feltöltését.

A visszaélésgyanús folyószámla-feltöltések sztornózása, valamint a zárolás esetén egyaránt, minden érintett felhasználó részére emailt küldünk a regisztráció során megadott email címére, melyben értesítjük a megtett intézkedésről és tájékoztatást nyújtunk az ezzel kapcsolatos lényeges tudnivalókról, így különösen a felhasználó esetleges további teendőiről.

Kérjük, hogy amennyiben ilyen értesítést kapnak, szíveskedjenek figyelmesen elolvasni a mellékelt tájékoztatót.

 

Szíves megértésüket és együttműködésüket köszönjük.

NÚSZ Zrt.