Megszűnik a szerződés az ITineris Informatikai Kft. és a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. között

Az ITineris Informatikai Kft. 2021. június 21-re felmondta egyedi adatszolgáltatási szerződését, melyet 2013. június 17-én kötött a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt.-vel (NÚSZ Zrt.).

Az Itineris Informatikai Kft. a megállapodást az annak feltételeit meghatározó „Általános Szerződési Feltételek a Bevallási Közreműködők adatszolgáltatására vonatkozó egyedi szerződéshez” elnevezésű dokumentum (ÁSZF) 15. 5. pontjában meghatározottak szerint, rendes felmondással, 30 napos hatállyal mondta fel.

Az ÁSZF szerint az ITineris Informatikai Kft. az adatszolgáltatási kötelezettségének 2021. június 21-ig változatlanul köteles eleget tenni, azaz eddig a napig biztosítania kell ügyfelei részére az útdíjbevalláshoz kapcsolódó adatszolgáltatást.

Az érintett fuvarozó vállalkozások a NÚSZ Zrt. és az ITineris Informatikai Kft. közötti egyedi szerződés 2021. június 21. 00:00-kor történő megszűnése után viszonylati jegy vásárlásával, vagy a NÚSZ Zrt. egy másik auditált Bevallási Közreműködő partnerével való szerződéskötést követően tudnak úthasználatot bevallani.

A NÚSZ Zrt. auditált Bevallási Közreműködőinek listája megtalálható a társaság hu-go.hu weboldalán.