Hasznos információk viszonylati jegy vásárlásáról

A július 1-jén bevezetett HU-GO használatarányos elektronikus útdíjszedési rendszer lényegesen eltér a korábbi időarányos e-matricás díjfizetési rendszertől. A HU-GO rendszerben a felhasználó kétféleképpen vallhatja be úthasználatát: viszonylati jegy váltásával, valamint fedélzeti eszköz segítségével.

Viszonylati jegyet az aktuális útvonal megtervezésével lehet váltani, azonban amíg a jegy nem kerül kifizetésre, addig az érvénytelennek minősül, nem nyújt úthasználati jogosultságot. Tehát fontos megjegyezni, hogy a viszonylati jegyet mindig az úthasználat megkezdése előtt kell kifizetni! A fizetést a jegy megváltásának (a bizonylat nyomtatását, tárolását) napján 24:00 óráig szükséges elvégezni, különben az érvényét veszti. A felhasználó nem hajthat fel díjköteles útszakaszokra a viszonylati jegy kifizetése nélkül, vagy - fedélzeti eszköz használata esetén - nem megfelelő mértékben feltöltött egyenleggel.

Továbbá érdemes figyelni arra, hogy a viszonylati jegy nem retúrjegy, tehát kizárólag a megtervezett útvonalra, egy irányban biztosít egyszeri úthasználati jogosultságot.