Frissült a HU-GO Mobil alkalmazás

A fedélzeti eszközzel nem rendelkező hazai és a külföldi fuvarozók mindennapi életét könnyítette meg az idén áprilisban bevezetett, ingyenesen letölthető HU-GO Mobil alkalmazás, amely Android és iOS platformon is elérhető. A Nemzeti Mobilfizetési Zrt. az eddigi felhasználói visszajelzések alapján egy továbbfejlesztett, bővített kényelmi funkciókat tartalmazó HU-GO Mobil alkalmazás-frissítést tett elérhetővé.

A fejlesztés célja egy olyan mobilfizetési megoldás kialakítása volt, amely a fedélzeti eszközzel nem rendelkező, a fizetős útszakaszokat csak alkalmanként használó hazai és külföldi teherfuvarozóknak egyaránt kényelmes megoldást nyújt az elektronikus útdíj megfizetésére.

Az áprilistól augusztusig terjedő időszakban a fuvarozók csak regisztráció nélkül vásárolhattak viszonylati jegyeket a HU-GO Mobil alkalmazással, bankkártya terhére történő fizetéssel. A HU-GO Mobil továbbfejlesztett verziója a HU-GO rendszerben regisztrált ügyfelek részére új szolgáltatásokat nyújt. A továbbfejlesztett applikáció lehetőséget biztosít a regisztrált HU-GO felhasználóknak – az ügyfél-azonosítójukkal való bejelentkezés után – a folyószámla egyenlegük terhére történő viszonylati jegy vásárlására is. Az új HU-GO applikáció segítségével a fuvarozók egyszerűbben változtathatják gépjárművük tengelyszámát az aktuális állapotnak megfelelően, valamint nyomon követhetik HU-GO folyószámláik egyenlegeit is. A bankkártya adatainak biztonságáról az OTP Bank gondoskodik.

A kibővített kényelmi funkciókkal rendelkező alkalmazás magyar és angol nyelven – az alábbi QR kódok segítségével – ingyenesen letölthető. Az applikáció Android operációs rendszeren már román nyelven is elérhető,  hamarosan pedig iOS-re, illetve  további nyelvekre és Windows operációs rendszerű telefonokra is elkészül.

 A Nemzeti Mobilfizetési Rendszert működtető Nemzeti Mobilfizetési Zrt. az MFB Csoporthoz tartozó Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. leányvállalata. A Nemzeti Mobilfizetési Zrt. 2014. július 1-vel valósítja meg a közterületi mobilparkolás, az e-matrica, valamint a HU-GO viszonylati jegy értékesítést.