Elindult az országos tájékoztató fórumsorozat

Az MKFE és a HU-GO útdíjfizetési rendszer képviselői június 06-án útnak indították az új rendszer működésével kapcsolatos országjáró tájékoztató fórumsorozatot, amely az MKIK, MKFE, NiT Hungary és FUVOSZ érdekképviseleti szervezetek közös szervezésében került megrendezésre. A rendezvénysorozat célja, hogy az érintett fuvarozó vállalkozások minél mélyebb betekintést nyerjenek az elektronikus útdíjfizetési háttérmunkálatokba és választ kapjanak felmerülő kérdéseikre.

A megtett úttal arányos elektronikus útdíjfizetési rendszer bevezetésének tervezése során rendszeres az egyeztetés a fuvarszállító vállalkozások érdekképvisleteivel. Az érdekegyeztetések következményeképpen számos olyan rendelkezés született, amely az ágazat érdekeit szolgálja. A tervezés során a kivitelezők nagy hangsúlyt fektetnek a személyes találkozókra és véleménycserékre, hiszen a rendszer integrálási folyamatának gördülékenysége mindkét fél érdeke.

Június 06. és 19. között a rendszer felállításáért felelős szervezetek képviselete az MKFE közreműködésével egy országjáró tájékoztató fórumsorozatot szervez, amelynek célja az érintett érdekképviseletek tagjainak, az egyéb fuvarozó vállalkozásoknak és más érdeklődőknek az e-útdíj rendszer akadálymentes indulásához szükséges hasznos, gyakorlatias információk átadása, a felmerülő kérdések minél pontosabb megválaszolása. A megfelelően gyakorlatias tájékoztatás segíti az díjfizetésre kötelezett fuvarozókat az új rendszer használatában, és megelőzheti a nagyobb torlódások, tanácstalanságok kialakulását és a felesleges bírságolásokat.

A fórumsorozatot láthatóan élénk érdeklődés kíséri, így - a férőhelyek korlátozott számára való tekintettel - újabb regisztrációra nemigen van lehetőség.